închide
Dulceață de rubarbă cu flori de soc și caise

Dulceață de rubarbă cu flori de soc și caise

Dacă vrei ceva original, dar cu o notă nostalgică, încearcă dulceața de rubarbă, caise și flori de soc. Combinația dintre aciditatea fină a rubarbei, dulceața caiselor și parfumul floral al socului este pur și simplu irezistibilă. Ideală pentru pâine, croissant sau în iaurt.

Ingrediente:

  • 1,2 kg rubarbă curățată și tăiată bucăți
  • 500 g caise coapte (fără sâmburi, tăiate)
  • 10–15 flori de soc
  • 1 kg zahăr gelifiant 2:1
  • Zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

  1. Pune rubarba și caisele într-o cratiță mare. Adaugă zeama de lămâie și amestecă bine.
  2. Leagă florile de soc într-o bucată de tifon sau pune-le într-o sită pentru ceai – astfel le poți îndepărta ușor după fierbere. Pune-le în cratiță.
  3. Presară zahărul gelifiant, amestecă și lasă să stea 30 de minute pentru a lăsa zeamă.
  4. Adu compoziția la fierbere și fierbe timp de 4–5 minute, amestecând constant. Îndepărtează spuma formată.
  5. Îndepărtează florile de soc, fă testul de gelifiere și, dacă dulceața se leagă, toarn-o în borcane sterilizate.
  6. Închide borcanele, întoarce-le cu capacul în jos 5 minute, apoi lasă-le să se răcească.

Sfat:

Această dulceață este minunată și ca umplutură pentru prăjituri, cheesecake sau ca un cadou dulce. Dacă vrei să o faci și mai specială, adaugă la final o mână de flori de soc fără codițe – pentru că și ochii mănâncă. :)