Istoria șervețelelor cerate

Istoria șervețelelor cerate


Șervețelele cerate, așa cum le folosim acum, au fost inventate de o femeie pe nume Toni Desrosiers în urmă cu zece ani. Ea a dorit să prelungească prospețimea alimentelor într-un mod natural, fără ambalaje din plastic, pungi și folie. Scopul său a fost nu numai reducerea deșeurilor de ambalaje de unică folosință, ci și a deșeurilor alimentare. Ea a lucrat într-un magazin de produse naturiste ca nutriționist. Clienții aveau cerințe alimentare ambalate în ambalaje fără BPA. Bisfenolul A (BPA) este un compus chimic organic utilizat la fabricarea materialelor plastice. Este folosit in productia de CD-uri si DVD-uri, borcane alimentare, biberoane, tacâmuri din plastic dar și în electronică și stomatologie. BPA poate afecta dezvoltarea fătului intrauterin, poate crește riscul de cancer de sân, poate reduce numărul de spermatozoizi la bărbați. Toni a început să cerceteze modul în care strămoșii noștri depozitau alimente. Ea a decis să creeze un produs care să corespundă timpurilor moderne, dar în același timp să fie din surse naturale.

A stabilit câteva cerințe de bază. Trebuie să fie un produs natural, toate materiile prime trebuie să fie comestibile, să aibă proprietăți naturale de conservare, să nu conțină plastic și să îndeplinească cerințele FDA (sau Oficiul nostru de Sănătate Publică din Slovacia). Așa că a început să experimenteze în bucătărie și au fost create șervețele cerate. Cu toate acestea, șervețelele cerate au o istorie din vremuri mult mai vechi. Vechii egipteni foloseau ceara pentru îmbălsămare, mumificându-și faraonii, menținând stabilitatea perucilor ondulate, protejând sulurile și picturile din papirus și învelind alimentele în pânză de ceară pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

 

Șervețelele cerate BajaBee au fost create în aprilie 2019, acasă, în bucătăria noastră. Ne-a luat ceva timp să găsim raportul potrivit de ceară de albine, rășină de molid și ulei de rapiță. Crearea ambalajelor cu ceară a fost pentru noi destul de interesant. Când puneți o proporție mare de ceară de albine, șervețelele vor fi foarte lipicioase, când puneți o proporție mare de ulei de rapiță, șervețelele nu își vor păstra forma, iar când este prea multă rășină, șervețelele sunt dure. De asemenea, este foarte important ca substanța pe care aplicați masa dizolvată a componentelor menționate mai sus să nu fie prea groasă. Ulterior, este suficient să fie călcate între două bucăți de hârtie de copt și voilà, șervețelele cerate BajaBee sunt gata.

Introduceți codul „TOAMNA30” în coșul de cumpărături și beneficiați de reducere la toate șervețelele și săculeți din ceară.