Să nu risipim mâncarea

Să nu risipim mâncarea


Fiecare dintre noi am fost într-o situație în care ne-am uitat în frigider sau în cămară și am aflat că avem o mulțime de alimente de care nu mai avem nevoie, pe care probabil că nu le vom mai folosi sau, în cel mai rău caz, s-au stricat deja. 

Risipirea alimentelor este o mare problemă în zilele noastre. Vă oferim câteva sfaturi despre cum putem schimba acest lucru, să nu risipim alimente și banii noștri.

 

„

 

1. Planificați ce veți găti

Când vă planificați mesele în avans, vă puteți planifica mai bine lista de cumpărături. Pregătiți rețete de gătit pentru întreaga săptămână, astfel încât să știți ce mai trebuie cumpărat.

2. Faceți o listă înainte de a face cumpărături

Această listă vă va facilita cumpărăturile pentru că veți ști exact de ce aveți nevoie și nu vă veți rătăci neputincios printre rafturi. Este necesar să rămâneți la această listă și să nu mergeți la cumpărături flămând :).

3. Cumpărați alimente în cantități adecvate

Uneori poate părea că cumpărăm mai multe alimente la un preț mai favorabil. Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca aceste alimente să se strice înainte de a le putea consuma.

4. Acordați atenție depozitării corecte a alimentelor

Este important să luați în considerare modul în care sunt păstrate alimentele. Unele alimente se păstrează doar pentru o perioadă scurtă de timp și trebuie consumate cât mai curând posibil, alte alimente pot fi păstrate mai mult timp. De asemenea, le puteți împacheta în șervețele și săculeți din ceară de albine pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp posibil.

5. Încercați să consumați ceea ce oferă frigiderul.

Am încercat  și cu ajutorul unor inovații revoluționare precum inteligența artificială. Dacă nu aveți idei, cereți să vă creeze o rețetă din câteva ingrediente rămase în frigider și cina rapidă este pe masă..

6 . Acordați atenție calității produselor

Dacă cumpărați ceva, acordați atenție calității produselor. Produsele de calitate vor dura mai mult și va trebui să le înlocuiți mai rar.

7. Folosiți toate părțile alimentelor

Dacă aveți resturi, încercați să le folosiți din nou a doua zi. De exemplu, restul de orez poate fi adăugat în supă sau tocană. Legumele din cap, cum ar fi broccoli și conopida, pot fi folosite complet. Puteți tăia capetele și le puteți adăuga într-o salată, supă sau smoothie de legume.

 

Deci să nu cumpărăm ceea ce nu avem nevoie și să ne menținem portofelul și mediul sănătos. !

 

Introduceți codul „TOAMNA30” în coșul de cumpărături și beneficiați de reducere la toate șervețelele și săculeți din ceară.