6 Pași către o gospodărie ecologică

6 Pași către o gospodărie ecologică


Astăzi, trăim într-o perioadă în care suntem din ce în ce mai conștienți de impactul acțiunilor noastre asupra mediului. Cu toate acestea, avem o cantitate mare de informații despre cum să realizam o gospodărie ecologică. Avem un sfat pentru tine chiar de la început. Nu te strădui pentru perfecțiune imediat. Alegeți cel puțin un domeniu în care doriți să vă îmbunătățiți și adăugați treptat mai multe. Nu trebuie să realizați o gospodărie ecologică chiar de la început. Fiecare efort este prețuit, iar cele 5 sfaturi ale noastre vă vor ajuta cu un început promițător. Trăim într-o perioadă în care suntem din ce în ce mai conștienți de impactul acțiunilor noastre asupra mediului. Avem o cantitate mare de informații despre cum să realizăm o gospodărie ecologică. Avem un sfat pentru tine chiar de la început. Nu te strădui pentru perfecțiune imediat. Alegeți cel puțin un domeniu în care doriți să vă îmbunătățiți și adăugați treptat mai multe. Nu trebuie să realizați o gospodărie ecologică chiar de la început. Fiecare efort este apreciat, iar cele 5 sfaturi ale noastre vă vor ajuta cu un început promițător.

1. Nu lăsați cumpărăturile impulsive

Cumpărăturile impulsive duce la acumularea inutilă de lucruri de care nu avem de fapt nevoie. Evită-l și vei înceta să mai acumulezi lucruri în gospodăria ta care ocupă spațiu. Dacă aveți îmbrăcăminte sau mărfuri în exces acasă, schimbați-le la diferite schimburi sau schimburi.

2. Creați-vă proprii agenți de curățare

Produșii de curățare disponibile în mod obișnuit sunt plini de substanțe chimice care nu sunt benefice pentru gospodărie, sănătatea noastră sau natură. În încercarea de a avea o gospodărie ecologică, nu trebuie să investești în produse de curățare extrem de scumpe. Concentrați-vă pe produse de curățare pe care le puteți face acasă din ingrediente disponibile în mod obișnuit. Cu siguranță pot fi parfumate - doar adăugați câteva picături de uleiuri esențiale la ele.

Sfatul nostru pentru un agent de curățare universal. Se amestecă:

  • 200 ml de apă
  • 200 ml de oțet
  • Câteva picături de ulei esențial de lămâie

Se amestecă bine, se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Va servi bine în bucătărie, baie și chiar pe podea.

3. Înlocuiți instrumentele obișnuite de curățare cu altele ecologice

Ați auzit de lufa? Este o pulpă solidă uscată dintr-un dovleac care înlocuiește bureții obișnuiți din plastic pentru vase, care încep să miroasă după o săptămână și nu arată atrăgător. Lufa vă va rezista luni de zile și o puteți folosi pentru a vă curăța bucătăria, precum și baia. Îl poți folosi și pentru un peeling corporal. De asemenea, puteți înlocui șervețelele de hârtie de unică folosință cu un șervețel universal compostabil din celuloză sau o perie de plastic pentru vase cu o perie de lemn.

4 . Încercați să faceți cumpărături fără ambalaj

Dacă ne gândim la câte deșeuri produce o gospodărie medie, suntem îngroziți. Desigur, cumpărăturile impulsive sunt responsabile pentru o parte din deșeuri. Un alt grup este format din ambalajele alimentare comune. Dacă aveți ocazia să faceți cumpărături fără ambalaj în zona dvs., vă recomandăm să îl folosiți. Cumpărăturile vor fi adesea mai ieftine decât într-un magazin obișnuit. Nu uitați să vă luați propriile genți de cumpărături și propria geantă din pânză.

5. Compostarea se va ocupa de resturile

Propriul îngrășământ de acasă nu a fost niciodată mai accesibil. Compostarea este posibilă chiar dacă locuiți într-un apartament. Compostatoarele moderne sunt echipate cu filtre care împiedică răspândirea mirosului în casa ta.

6. Concentrează-te pe ingredientele locale >

Adesea, alimentele și produsele trebuie să parcurgă o distanță uriașă pentru a ajunge la noi. De asemenea, adesea nu avem idee cum au fost produse de fapt. În mod ideal, dacă aveți ocazia să ajungeți la produse locale de la fermieri. Cu toate acestea, alți creatori vă vor surprinde - rochiile frumoase nu trebuie să fie cusute pe cealaltă parte a planetei. Crearea casei are, fără îndoială, farmecul ei.

Există multe căi către o gospodărie ecologică. Depinde de tine să alegi unul. Cu toate acestea, cel mai important pas este întotdeauna decizia de a începe.

Introduceți codul „TOAMNA30” în coșul de cumpărături și beneficiați de reducere la toate șervețelele și săculeți din ceară.