Este posibil să compostezi într-un apartament? Desigur, este și inodor

Este posibil să compostezi într-un apartament? Desigur, este și inodor


Compostarea a fost mult timp privilegiul caselor de familie. Este logic - composterul este plasat în grădină, are contact cu solul, iar mirosul neplăcut de deșeuri în descompunere nu ajunge în casă. Cu toate acestea, cunoștințele noastre au avansat și vă putem spune că puteți începe compostarea chiar și în apartamentul dvs. Nu trebuie să vă faceți griji pentru un miros neplăcut. Funcționează chiar și fără el.

Compostarea în apartament

Vermicompostorul – o parte elegantă a vieții și un luptător pentru plante sănătoase

Dacă ești interesat de ideea compostării fără miros, avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră pe care chiar și proprietarii de apartamente mai mici din oraș le vor aprecia. Mizați pe un vermicompostator, care astăzi este disponibil și în modele extrem de stilate și va fi un plus valoros pentru casa dumneavoastră. În mod tradițional, este format din trei părți - un recipient pentru îngrășământ lichid, un recipient cu deșeuri menajere biologice (legume, fructe, coji de ouă,...) și un capac.

Vermicompostorul se bazează pe munca râmelor, care se ocupă de descompunerea reziduurilor organice din casă. Ca și în cazul compostului de exterior, regula reziduurilor vegetale se aplică și aici (cojile de ouă sunt verzi în acest caz). Râmele se vor ocupa de crearea îngrășământului lichid, care se va acumula în recipientul inferior.

Numărul de râme este de asemenea important. Veți găsi o mulțime de recomandări despre câte ar trebui să aveți. Totuși, avem un sfat simplu pentru dvs. Concentrați-vă pe cantitatea de deșeuri, dublați greutatea acestora și obțineți greutatea râmelor care ar trebui să fie în compostul de acasă.

Filtrele speciale vă vor ajuta să aveți o casă fără mirosuri

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat de mirosul din casă, alegeți un vermicompostator care este echipat cu filtre speciale. Acestea vor capta în mod fiabil mirosul fără a vă provoca riduri pe față. Nu avem nicio îndoială că nu vă va plăcea compostarea acasă. Râmele fac îngrășământ valoros din deșeurile dvs., pe care ar trebui să-l diluați cu apă într-un raport de 1:1. Îl puteți folosi pentru a hrăni plantele din apartament, care vă vor răsplăti cu sănătate și cu înflorire mai frecventă.

Introduceți codul „TOAMNA30” în coșul de cumpărături și beneficiați de reducere la toate șervețelele și săculeți din ceară.