7 sfaturi, la ce puteți folosi ceara de albine

7 sfaturi, la ce puteți folosi ceara de albine


Fiecare lucru produs de albine este minunat. Și una dintre ele este, fără îndoială, ceara de albine. Nu este doar una dintre componentele de bază ale șervețelelor BajaBee, dar îi puteți găsi orice altă utilizare în casă. Albinele creează ceara ca bază pentru structura stupilor lor. Îl secretă din glande speciale, apoi îl mestecă și creează din el, cu precizie matematică, un fagure hexagonal perfect. Când apicultorii colectează miere, scot capacul de la fiecare dintre aceste celule hexagonale pentru a ajunge la miere. Aceste capace sunt topite și filtrate pentru a îndepărta particulele care nu sunt de ceară din ele și ulterior se produce ceară de albine, care este folosită în industria cosmetică.

Beneficiile cerii de albine:

  • Creează o barieră care ajută la reținerea umidității în piele. Veți aprecia mai ales aceasta caracteristica in cosmetica în lunile reci de iarna, în cremele de mâini sau balsamurile de buze.

  • Protejează pielea de toxine, oferă o barieră protectoare și, spre deosebire de vaselina, permite pielii să respire

  • Se potrivește perfect cosmeticelor de casă, deoarece este solidă la temperatura camerei și nu începe să se topească până la aproximativ 60 °C contine vitamina A, care îmbunătățește hidratarea pielii și favorizează regenerarea celulară

 

Sfaturi despre cum să folosiți ceara de albine acasă
 

1. Pentru a reface șervețele din ceară

Dacă ați observat că șervețelele din ceară nu mai sunt utile, le puteți reface cu ceară de albine pură sau amestecul nostru de ceară - WorkerBee.

 

Ceară de albine WorkkerBee pentru repararea împachetărilor din ceară de albine

 

2. Gata cu scârțâitul:

Mobilierul vechi are propriul farmec, dar de multe ori începe să scârâîie după ani de zile. Un lubrifiant natural sub formă de ceară de albine poate face față cu ușurință sertarelor sau ușilor care scârțâie.

 

3. Lumanari care au suflet

Este mult mai ușor să alegi o lumânare într-un magazin, dar o lumânare de casă are propriul farmec inconfundabil. Și o astfel de lumânare de ceară de albine nu este știință. Aveți nevoie doar de un recipient adecvat, ceară, ulei esențial și fitil. Poate fi și din lemn, care umple serile lungi de iarnă cu trosnet liniștitor. Puteți experimenta liber cu recipientul pentru lumânări. Pe lângă sticlă, , o jumătate de coajă de portocală uscată servește bine.

 

4. Pantofi pentru toate anotimpurile:

Pantofii de pânză sunt cei mai predispuși să se ude și să se murdărească. Încercați să îi frecați cu ceară de albine și evitați astfel deteriorarea lor. Tot ce trebuie să faci este să puneți ceara cu o cârpă, apoi să o topiți cu un uscător de păr, să ștergeți excesul și gata.

 

5. Puneți ceară pe dinții unui fermoar încăpățânat:

Un fermoar care nu a fost folosit de ceva vreme poate deveni încăpățânat, necesitând mai mult efort decât este necesar pentru a închide fermoarul în sus și în jos. Dacă începe să provoace probleme, freacă-i dinții cu ceară de albine și vei vedea că va aluneca din nou fără probleme.

 

6. Creioane colorate de casă pentru copii:

Dacă dvs. sau copiii dvs. aveți chef de un moment creativ, puteți face creioane de casă din ceară de albine. Pur și simplu topește așchii de săpun și ceara de albine în proporții egale, adaugă câteva picături de colorant alimentar, amestecă bine și lasă creioanele să se întărească câteva ore.

7. Prevenirea ruginii cauzate de intemperii:

Ceara de albine poate face față, de asemenea, ruginii sau intemperiilor. Adică chiar înainte să apară. Dacă doriți să vă păstrați noul instrument în cea mai bună stare posibilă, luați o bucată de ceară și frecați pe părțile metalice. Apoi îndepărtați excesul cu o cârpă.

Introduceți codul „TOAMNA30” în coșul de cumpărături și beneficiați de reducere de până la 30% la toate șervețelele și săculeți din ceară.